BIM & IKT

BIM står for ”Building Information Model” – altså en ”Bygningsinformationsmodel”. BIM er en arbejdsmetode og en måde at styre informationerne i byggeprocessen.

Inden vi går videre med en forklaring af BIM, er det vigtigt at kende historien.

Arkitektur og ingeniørkunst har eksisteret i mange år, og som alle øvrige professioner bruger også arkitekter og ingeniører bestemte værktøjer til at formidle deres viden.

”Før i tiden” anvendte rådgivere håndtegninger, som i dag bliver anset for at være et værdifuldt og smukt stykke historik. Men sandheden er, at håndtegningerne tog rigtig lang tid at udføre og efterfølgende var svære at rette i.

MEGET MERE END BLOT 3D

BIM eller Building Information Modeling er en proces til at skabe og styre informationer gennem et byggeprojekt og dets livscyklus. Et af de vigtigste elementer i denne proces er informationen, som er den digitale beskrivelse af alle bygningsdele i den samlede 3D model.

Vores 3D-modeller indeholder informationer, som samles og opdateres kontinuerligt gennem hele projektets levetid. Oprettelsen af en digital Building Information Model gør det muligt for dem, der interagerer med bygninger, at optimere deres handlinger, hvilket resulterer i en større helhedsværdi.

BIM & IKT ANNO 2018

Med tiden kom computeren, og her gik tegninger fra at fremstå på papir til at være digitale 2D-streger. Da processen blev forbedret, kunne rettelserne nemmere udføres og flere tegninger produceres.

I dag er rådgivere introduceret for BIM. Ved brug af BIM skabes der en 3D-model af bygningen gennem hele projektets levetid.

Prima Arkitekter

Hos PRIMA arkitekter & ingeniører udfører vi alle vores projekter ved brug af BIM-teknologien. Vi holder os opdateret med relevante uddannelser og udforsker udviklingen af BIM. Derfor sørger vi hele tiden for at være på forkant med henblik på at levere det bedste resultat over for vores kunder.

Se denne korte video, som forklarer om BIM.

Kontakt

Velkommen til Prima arkitekter & ingeniører med dine ideer og visioner.